Wij organiseren workshops over uiteenlopende onderwerpen: oa. mindfulness, voeding, massage, burn-out, stress relief e.a.

1) SHAMBHO WORKSHOP JUNI 2018

GRATIS WORKSHOP:  Intuïtieve dans

Geïnspireerd op "Dansend naar extase" van Gabrielle Roth.
 
Een geleide, meditatieve vorm van dans die je uit je hoofd en in je lichaam brengt. Doorheen de verschillende ritmes, komen we verschillende aspecten van onszelf tegen. De vrouwelijke energie wordt geaard in "vloeiend". De mannelijke energie geeft ons richting en grenzen in "staccato". "Chaos" is de combinatie van vrouwelijk en mannelijk, waar niets zeker is en de controle volledig wordt losgelaten. Alles wat ons niet langer dient dansen we eruit in "chaos", om plaats te maken voor "lyrisch", wie we echt zijn, wanneer we ons losmaken van conditioneringen en limiterende gedachten. In "lyrisch" erkennen we de vreugde en lichtheid van ons bestaan.
Na "lyrisch" komt "stilte", de pauze tussen de ademhaling, waar het even muisstil wordt in onszelf. Deze "stilte" binnenin onszelf, brengen we naar buiten door er vorm aan te geven, door de stilte te dansen. Erna volgt een diepe volledige ontspanning, die je lichaam toelaat om alle aspecten van de ritmes dieper te integreren in elke cel.
Intuïtieve dans is een vorm van bewegingstherapie. Het is meer dan enkel dansen of bewegen. Het is een manier om zowel energetische, emotionele, fysieke en mentale blokkades in ons lichaam op te heffen. Om de energie weer vrij te laten stromen, in zijn totaliteit. Om balans te brengen tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Om je volledig vrij en herboren te voelen in je lichaam.
Er is geen danservaring of gevoel voor ritme vereist. Come as you are.

Waar:       Shambho Gent
Wanneer:  zaterdag 23/06/2018, 14u - 15u30
Docent:     Stefanie Claerbout
Kostprijs:  GRATIS
Praktisch:  Draag makkelijk zittende, comfortabele kledij en meld je een tiental minuten voor aanvang van de workshop aan, aan de balie. Breng een balpen en een schrijfblok mee, indien je graag wat notities maakt.

Inschrijven aan de infobalie.

Stefanie

2)  VOLLE MAAN MEDITATIE met Johan, donderdag 28/06 - 20u15-21u15

De volle maan wordt in spirituele tradities gezien als een teken van verlichting. De maan geeft vanuit zichzelf geen licht, maar weerkaatst het licht van de zon. Het doet denken aan de zoektocht van de middeleeuwse alchemisten naar de steen der wijzen, nodig om lood te kunnen veranderen in goud. Het doffe lood is een symbool voor de toestand van een in zichzelf gekeerde, egoïstische, van het licht afgekeerde, verduisterde geest. Het blinkende goud staat voor de mens met een bevrijde, ongebonden en verlichte geest.
 
De Soefis kennen dit begrip ook, maar In plaats van lood gebruiken zij kwikzilver. Dit is een vloeibaar metaal, dat altijd in beweging is, net zoals onze emoties en gedachten. Zij noemen meditatie "de alchemie van het geluk"
 
Inschrijven is niet nodig. Iedereen van harte welkom!

Johan Louncke