fbpx

Massage

Energetisch lichaamswerk door Johan Louncke

Bij een holistische massage komen alle gebieden van je mens-zijn aan bod. Er is een kort gesprekje om te kijken wat je noden en verwachtingen zijn. Er wordt geen olie gebruikt en je draagt losse kledij.

 

Alle informatie die je nodig hebt om in een gelukkig en zinvol leven te komen, is in je leven vanaf de geboorte - in potentie - aanwezig. Door de jaren heen worden we dikwijls van onze diepe wijsheid en intuïtie afgesloten, waardoor er allerhande storingen, spanningen en blokkades ontstaan. Via technieken uit de Thai massage, worden de spanning uit de spieren en gewrichten gestretcht. Reiki heelt de zich herstellende energiestroom (Chi of Prana). Je wordt geraakt in je onbewuste en nieuwe informatie corrigeert je vastgeroeste structuren en patronen.
Door Holistic Pulsing heb je de mogelijkheid je volledig over te geven, mee te stromen met de golfbewegingen en erin te verzinken. De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Alle lagen worden geraakt, van bewuste naar onbewuste, van subtiele naar sensitieve. Dit is een heel intense ervaring. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stromingen, de tintelingen, golfbewegingen en het genieten toelaten. Elk moment brengt je dichter bij je innerlijke kern, in je heelheid, waar stilte is, en diepe rust.

 

Na de massage blijf je nog even liggen om na te voelen, zodat ook de subtielste energie wordt geïntegreerd.
Soms kan je de werking nog dagen navoelen.

 

Johan heeft opleidingen gevolgd in Thai-Massage, Nerve Touch, Reiki, Tibetaanse Massage, Balinese Massage, Chi-Nei-Chang, Holistic Pulsing en energetisch lichaamswerk. Nu laat hij alle technieken voor wat ze zijn en werkt op intuïtieve manier als een kanaal om te helen.

 

Elke 2e en 4e woensdag van de maand van 13u30 tot 17u en elke 3e donderdag v/d maand van 20u15 tot 21u40.

 

Prijzen leden // niet-leden

Duurtijd 25 min: € 39 // € 44

Duurtijd 50 min: € 59 // € 64

Duurtijd 80 min: € 89 // € 99

 

Voor niet-leden inclusief gebruik kleedkamer, sauna en/of stoombad vanaf 1u voor en 1u na de massage.

Cranio-sacraal therapie

door Barbara De Lange, osteopaat D.O.

Hieronder vindt u een lijst met mogelijke indicaties en daaronder vindt u meer informatie betreffende de therapie:

 • hoofdpijnen en migraine
 • stress en slapeloosheid
 • hals-en rugklachten, bekkeninstabiliteit
 • kaakgewricht-dysfuncties en aangezichtspijnen
 • stressgerelateerde spijsverteringsklachten en darmkrampen
 • ademhalingsproblemen en astma
 • repetitieve neus, sinus- en oorontstekingen
 • dyslexie, dyscalculie en autistoforme syndromen
 • chronische vermoeidheid, lusteloosheid en depressie
 • emotionele en posttraumatische problemen
 • fibromyalgie en spasmofilie
Cranio-Sacraal Therapie is erop gericht blokkades binnen het craniosacraal systeem op te heffen zodat hersenvliezen en de schedelbotten hun natuurlijke bewegingsvrijheid herwinnen en de ritmische beweging hersteld wordt.
Door precies en zacht de handen te plaatsen op de schedel of op, om het even welk deel van het craniosacraal complex, kan een ervaren therapeut het ritme met zijn of haar handen waarnemen. Zo kunnen delen of gebieden waar zich blokkades bevinden opgespoord en behandeld worden.

 

Voor meer informatie bel Barbara: 0495/25 25 08 of surf naar de website van Barbara: klik hier.

Vedic Counseling

door Jo Zanders

Jo zanders is afgestudeerd als Vedic Master aan de Chopra Center University en volgt frequent bijscholing en training in het Chopra Center in Californië.

Iedere dag voelen we ons anders en hoe we ons voelen vertaalt zich in hoe we reageren op situaties, anderen en onszelf.

Ayurveda (“ayus” betekent leven, “veda” betekent kennis) leert ons het bewustzijn van onze innerlijke balans te verhogen om op een bewustere manier om te gaan met alles wat rondom ons gebeurt.
Niet wat er gebeurt is voor ons invloedrijk, enkel de manier waarop we erop reageren.
De coaching vindt haar oorsprong in de Vedische teksten en de vertaling hiervan op vlak van meditatie, yoga en ayurveda door Dr Deepak Chopra.
In deze coaching vertrekken we vanuit een persoonlijk objectief gemeten energiebeeld gemetendoor de Bio-Well camera.
Met behulp van de krachtige GDV methode brengt de Bio-Well de energetische toestand van een persoon, object of ruimte in beeld. Tijdens een scan stimuleert het hoog intensieve elektromagnetisch veld de emissie van biofotonen en elektronen van de menselijke huid; krachtige beeldverwerkingstechnologie legt de biofotonen uitstraling van iedere vinger vast. De beelden worden vervolgens gekoppeld aan verschillende organen, systemen en meridianen van het menselijk lichaam.
Het energetisch beeld wordt omgezet in een rapport (bezorgd per mail na het consult) met je persoonlijk beeld van :
* chakrabalans
* stress niveau
* energie niveau
* meridianen
* bioritme.
De resultaten worden met de cliënt doorgenomen en we beslissen samen welk aspect we tijdens de sessie zullen aanpakken. Dit kan zowel een aspect zijn dat tijdens één sessie wordt bijgestuurd, als een aspect dat procesmatig over meerdere aspecten telkens dieper wordt aangepakt.
 
Er zijn verschillende invalshoeken die in overleg worden doorgewerkt :
* Ayurvedic Lifestyle : door je bewust te worden van je doshatype en de balans-disbalans ervan breng je jezelf naar een gezonder niveau:
 • doshatype : Vata, Pitta, Kapha
 • emoties
 • zintuigen
 • voeding
 • bioritme
* Meditatie zorgt ervoor dat de turbulentie verlaagt waardoor stressniveaus dalen :
 • mantrameditatie
 • chakrameditatie
* Zeven Spirituele Wetten van Yoga geven zeven invalshoeken om de universele wetten toe te passen als wetten van succes in je leven en om je chakrabalans naar een hoger niveau te tillen :
 • Wet van Mogelijkheden
 • Wet van Geven en Ontvangen
 • Wet van Karma
 • Wet van Minste Inspanning
 • Wet van Intentie en Verlangen
 • Wet van Loslaten
 • Wet van Dharma
 • Happiness : het gevoel gelukkig te zijn vindt haar oorsprong in je kinderimprint, je huidig gevoelvan zekerheid en je keuzes. Inzicht in deze drie aspecten maakt je bewuster over je eigeninbreng in je geluksgevoel.
 • self-related of object-related : de manier waarop je jezelf afstemt op je omgeving is bepalend voor je mogelijkheden. Inzicht in en aanpassing van je keuzes leveren je een bewuster en gelukkiger leven.
 • Reconnective Healing en The Reconnection.

Voor meer informatie of voor een afspraak: contacteer Jo op 0475/291384

Life and Health coaching/therapie

Shambho stelt je de diensten voor van Lisbeth Haustraete
Waarmee kan je bij Lisbeth terecht?
Het stimuleren & versterken van je Levensvreugde en Gezondheid door je lichaam, geest en emoties in balans te brengen.
Dit door middel van:

 • Life & Health Coaching/Therapie: het aanpakken en oplossen van terugkerende emotionele, stressgerelateerde en/of psychosomatische klachten. Ook kan ze jouw werkelijke kwaliteiten helpen (her-)ontdekken en ontplooien zodat je voluit en bewust(er) kan leven (Intakegesprek 80 euro/1u; sessies 55 euro/1u à 1.5u).
 • Voedingstherapie: vanuit de natuurgeneeskunde stellen we een gezondheidsherstellend therapieplan op
 • Biorelaxatie: via ademhalings- en relaxatieoefeningen breng je je lichaam, geest en ziel tot rust
 • Massage: relaxatie- en/of dieptemassage en manuele lymfedrainage (65 euro/1u en 90 euro/1,5u)
 • Pilates op toestel: individuele of duobegeleiding

CV:

 • Master in de Klinische Psychologie en Pedagogie
 • Eénjarige opleiding Systeemtherapie bij Maryse Engel
 • Opleiding Gezondheidstherapie, Europese Academie

Contact: lisbeth.haustraete@telenet.be – 0473/ 99 90 03
Beschikbaar na afspraak

Yoga Nidra psychologie en therapie

Door Els Verheije

Yoga Nidra psychologie en therapie

 

Yoga Nidra is eeuwenoud en gekend als de ‘Integratieve slaap van de Yogis’. Een op slaap gebaseerde meditatie techniek.

Tijdens een Yoga Nidra sessie worden veel verschillende methodes zoals ademtechnieken, relaxatietechnieken, visualisaties, affirmaties e.a. geïntegreerd.

 

Yoga Nidra heeft de capaciteit om de diepste ontspanning te bereiken en de ‘zero stresszone’ te ervaren waar zelfherstel totaal is. Waar intentionele verandering diepgaand is.

Het brengt het lichaam in een diepe staat vergelijkbaar met de REM slaap, alleen ben je bewust en alert in deze staat van zijn. Het lichaam slaapt en de geest is gewaar.

 

Tijdens de meest diepe ontspanning kan er verandering plaatsvinden.

Onze hersengolven evolueren van Beta (waak) naar Alpha (ontspanning), Theta (droom) en dieper naar Delta (droomloze staat).

 

Yoga Nidra therapie werkt op de subtiele lagen in ons lichaam nl. onze fysieke, energetische, mentale, emotionele laag en onze innerlijke wijsheid.

De Yogis weten al heel lang hoe onbewuste destructieve gedachten, leef –en reactie patronen ons leven kunnen domineren en onze levenskwaliteit beperken.

 

Ons lichaam registreert alles wat op ons levenspad komt. Het moment dat onze destructieve gewoontes naar onszelf of naar de ander toe volledig grip hebben op onze keuzes, levenswijze en ons algemeen welzijn, is er nood aan inzicht, wijsheid en verandering op verschillende terreinen vb. in relaties, werkomgeving, levenswijze e.a. omstandigheden.

De therapie bestaat er dan uit om via verschillende technieken, te zien en te voelen waar de weerstand en blokkades zich manifesteren.

 

Het ultieme doel van Yoga Nidra psychologie -en therapie is vooral de optimale energiestroom vrijelijk toe te laten. Biedt nieuwe perspectieven en geeft richting.

Zonder weerstand werkt het immuniteitsversterkend, hormonaal, stress herstellend, en vooral op de balans tussen sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel.

 

Weerstand, ongenoegen, onzekerheid, vasthouden aan zelfwaarde, stress, burn-out, trauma’s, angsten, herhaalde gedachten en emoties, vermoeidheid en beperkte helderheid geven valse percepties en houden de beleving en gevoelens in een vicieuze cirkel.Het op zoek gaan naar een positieve intentie is het meest ondersteunende aspect tijdens de Yoga Nidra om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

 

Praktijkaanbieding in Shambho: in Nederlands en Engels

Dinsdagnamiddag : 13:30u tot 17:30u        

1 sessie duurt 60 of 90min

Voor verdere inlichtingen en afspraken contacteer:

Els Verheije:

0496/48.45.20 (spreek een bericht in, ik bel je later terug).

everheije@gmail.com

Els is Advanced Yoga Nidra Facilitator, MindfulYogateacher ‘posture of consciousness’