Meditatie: elke zaterdag om 12u met Johan Louncke

Je kan op ontelbaar veel manieren mediteren.

Week per week zal Johan samen met jullie mediteren vanuit een andere invalshoek.

De planning voor de komende twee maanden vinden jullie onderstaand. Deze sessies zijn absoluut toegankelijk voor iedereen.

05/05: Hara meditatie - Zo lang we leven is het natuurlijke centrum van ons energetisch systeem de Hara (Japans voor buik). In China heet het Dan Tièn, in India Manipura chakra. Dit is het centrum dat we hier zullen activeren.

12/05: Waarom is focus op de ademhaling zo belangrijk in meditatie?

19/05: Vipassana meditatie - Dit is volgens de traditie de meditatietechniek waar Sidharta Gautama de verlichting bereikte en de Buddha realiseerde

26/05: Wat is het verband tussen de omstandigheden van ons leven en ons ego?

02/06: Kunnen we onze gedachten, emoties, leren beheersen en bijsturen?

09/06: Mantra meditatie - Een mantra is een woord of zin die een lading energie in zich draagt. Door deze uit te spreken of innerlijk te herhalen kan deze energie in ons energetisch systeem mee vibreren, en een uitwerking hebben op ons bestaan.

16/06: Mandala meditatie - Een mandala is een tekening of afbeelding met een geometrisch patroon. Door naar het centrumpunt te staren kunnen alfa-golven zich ontwikkelen en komt diepe rust, soms visioenen, inzichten, enzovoort.

23/06: No dimension meditation - Bewegende meditatie, gebaseerd op de dansende Derwisjen uit de Soufi traditie, ontworpen door Osho.

30/06: Makara meditatie - Iedereen heeft een oerklank. Die brengen we naar buiten, zodat die in ons zelf en elk ander kan resoneren in een gemeenschappelijke helende vibratie.