Volle Maanmeditatie met Johan, dinsdag 25 september 2018, 21u - 22u

De volle maan wordt in spirituele tradities gezien als een teken van verlichting. De maan geeft vanuit zichzelf geen licht, maar weerkaatst het licht van de zon. Het doet denken aan de zoektocht van de middeleeuwse alchemisten naar de steen der wijzen, nodig om lood te kunnen veranderen in goud. Het doffe lood is een symbool voor de toestand van een in zichzelf gekeerde, egoïstische, van het licht afgekeerde, verduisterde geest. Het blinkende goud staat voor de mens met een bevrijde, ongebonden en verlichte geest.

De Soefis kennen dit begrip ook, maar in plaats van lood gebruiken zij kwikzilver. Dit is een vloeibaar metaal, dat altijd in beweging is, net zoals onze emoties en gedachten. Volgens de Soefis is deze herori├źntering noodzakelijk om als mens te veredelen en deugdzamer te kunnen leven. Zij noemen meditatie "de alchemie van het geluk".

Inschrijven is niet nodig. Deze meditatie zal doorgaan in de Yogazaal. Wie gaat voor een ultiem relaxerende avond, kan Yoga Nidra combineren met deze meditatie :)!