Groepslessen

Yoga - Pilates - Beweging

Lessenrooster Yoga - Pilates - andere groepslessen

Je kan het Lessenrooster voor 1 september 2019 hier downloaden.

Onze lesgevers nemen ook soms enkele dagen ontspanning waardoor het kan zijn dat zij op bepaalde dagen door een collega vervangen zullen worden.

 

Wil je eens komen proberen?   Vraag gratis proefles >

Inhoud van de lessen

A.L. = All levels

Yoga

Basic Yoga - A.L.

Ideaal voor iedere beginner om de basisprincipes en houdingen uit de hatha yoga te leren kennen. Je leert correct ademen, de aandacht op de juiste plaatsen te houden en voor enkele momenten in bepaalde houdingen te blijven. Basic yoga is een ideale voorbereiding op de meer fysieke vormen van yoga.

Voor iedereen toegankelijk.

Dru Yoga - A.L.

Wordt ook ‘yoga van het hart’ genoemd. Er worden ‘energy block releasetechnieken’ gebruikt om energetische blokkades op te heffen. Deze vorm van yoga is heel rustgevend, ontspannend en verwarmend.
Voor iedereen toegankelijk.

Asudra Yoga - A.L.

Gaat vooral om de eenheid tussen lichaam en geest.

De eenheid tussen jezelf en de omgeving.

Het is een rustige vorm van yoga.
Voor iedereen toegankelijk.

Mindful Yoga - A.L.

Bewegen met volledige aandacht. Hier wordt niet alleen yoga toegepast maar ook bewegingen uit de qi gong, de tai chi en de tibetaanse yoga. Op het einde van de sessie wordt er een meditatie gegeven volgens de principes van de mindfulness.
Voor iedereen toegankelijk.

Hatha Yoga - A.L.

Is de basis van alle yoga vormen. Het is een combinatie van ademhalingstechnieken, houdingen en meditatie. De sessies hebben een rustig begin, een intensiever middenstuk en relaxatie op het einde. Lenigheid en kracht worden geoefend en mentale rust is verzekerd na de les.

Dynamic Hatha Yoga

De dynamische variant op de klassieke hatha yoga. Hier worden de houdingen met iets meer dynamiek afgewisseld waardoor ook het aspect van uithouding aan bod komt, naast kracht en lenigheid.

Vinyasa Yoga - A.L.

Kenmerkend is de flow van de les. De verschillende houdingen worden naadloos aan elkaar gebreid door het steeds terugkeren van enkele bewegingen uit de zonnegroet. Ook hier worden uithouding, kracht en lenigheid verbeterd.

Ashtanga Yoga

Is een traditionele indische vorm van yoga die zo’n 5000 jaar oud is. Het is een zeer dynamische yogavorm waarbij je je lichaam flink aan het werk zet, terwijl je je geest ontspant. Kenmerkend zijn de diepe ademhaling (ujjayi) samen met de vloeiende bewegingen (vinyasa’s), doorheen een vaste reeks houdingen (primary series).

Yin Yoga - A.L.

Yin Yoga richt zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen ervan. In de yin yoga les blijf je ongeveer 3 tot 5 minuten in een ontspannende houding, Hierdoor bereik je het bindweefsel. Aandacht voor de ademhaling is essentieel. Het is een perfecte aanvulling op alle andere dynamische (yang) yogastijlen of actieve sporten. Ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning, introspectie en stretching van kop tot teen..

Chopra Yoga - A.L.

De les is gebaseerd op basis van de zeven spirituele wetten van succes. Iedereen leeft op meerdere vlakken: fysiek, mentaal, emotioneel, relationeel, spiritueel. De basistaak van yoga is ons ervan bewust maken dat deze vlakken andere aspecten zijn van één enkele persoon. Het woord “yoga” betekent dan ook “eenheid”. Door onze gedachten te observeren leren we hoe streng we zijn voor onszelf, hoe vaak we vergelijken, ons minder/meer voelen dan de andere. Yoga
beoefenen verhoogt je fysieke mogelijkheden en sterkt je inzicht in je mentale patronen. Je vindt jezelf door te kijken naar jezelf.

Kundalini Yoga - A.L.

Deze vorm van yoga wordt beschouwd als een manier om de latente kracht van het zenuwstelsel (kundalini) op te wekken door zich op de energiecentra (chakra’s) te concentreren. Hierbij gebruikt men dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken. Kundalini yoga werkt heel direct in op het zenuwstelsel en het klierensysteem, waardoor men het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid.

Pilates

Pilates

Zorgt voor het versterken van dieperliggende buik- en rugspieren (het natuurlijk corset). Ook de arm- en beenspieren komen aan bod.
Er wordt gewerkt aan lange, krachtige spieren. Een aanrader voor wie wil werken aan een betere houding en een mooier figuur. Pilates wordt vaak aanbevolen door artsen bij mensen met lage rugklachten of nekproblemen.

Intro Pilates

Je leert de basisoefeningen die in elke les voorkomen.

Voor beginners.

Pilates Basic

Voorwaarde: reeds enkele keren (4 à 8 keer) Intro Pilates gevolgd hebben.

Pilates Intermediate

Voor zij die reeds 6 à 8 maanden Pilates Basic volgden.

Pilates op toestel

Pilatesles met de reformers.

Voorwaarde: reeds 3 maanden Pilates Basic achter de rug.

Voor deze lessen betaalt men extra.

Andere groepslessen

Lessen op muziek

NIA - A.L.

Is een combinatie van 3 dansvormen, 3 helende kunsten en 3 krijgskunsten. Dit is de meest intensieve les op cardiovasculair vlak.
In deze les combineert men een vaste choreografie met vrije inbreng. Het is een heel aangename, vrije les waar dans, plezier en vreugde centraal staan.

Body Balance - A.L.

Maakt deel uit van de Les Mills programma’s welke internationaal gerenommeerd zijn. Body Balance is een combinatie van yoga, Pilates en tai chi. De muziek en de choreografie blijft gedurende 3 maanden dezelfde zodat iedereen de oefeningen en houdingen zeer goed onder de knie kan krijgen.

Body Sculpt - A.L.

In deze lessen worden de spierkracht- en spieruithouding getraind. Na een algemene opwarming worden alle belangrijke spiergroepen aangesproken. Probleemgebieden zoals buik, billen en bips worden extra aangepakt met als gevolg een betere spiertonus t.h.v. deze gebieden.

Qi Gong

Qi Gong - A.L.

Hier leer je figuren aan uit deze chinese kunst. Het reinigt de meridianen en organen en zorgt voor een goede aarding.

Meditatie

Dru Meditatie - A.L.

Volgend op de dru yoga. Dit is een geleide visualisatie-meditatie.

Meditatie - A.L.

Hier leer je mediteren onder begeleiding.

Wil je eens komen proberen?   Vraag gratis proefles >